Sastojci
KORA: 200 g mljevene plazme
125 g maslaca
2 kašike meda
3 kašike nutelle
FIL: 500 mil slatkog vrhnja meggle
200 g mliječne čokolade
200g bijele čokolade
2 šlag kreme od vanilije
150 – 200 mil mlijeka za šlag kreme
Priprema
1.
Mljevenu plazmu, maslac i med staviti u posudu i izmiksati. Smjesu staviti na dno kalupa i ravnomjerno rasporediti rukama.
2.
Koru premazati nutellom i staviti u frižider dok ne budu gotovi filovi.
3.
U 250 mil izmiksanog slatkog vrnja staviti istopljenu mliječnu čokoladu ( istopiti na pari), a u preostalih 250 mil staviti bijelu čokoladu.
4.
Koru premazati bijelim filom potom crnim i na kraju premazati šlag kremom od vanilije. Tortu ostaviti u kalupu preko noći.