![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2D03M4vEuSjhld_-sILCEkdI2VzioHP-jEwd6YAjq8JEtzwtBobgQued1L1dLGssjoP9r0LbqPkFTq79ME7Gtj3qKdrjOEnUnNZI-22inNikKSqmP2iDQtgMcfWhgOBvPKmKYQNUnDZSj/s640/12742117_939950579429900_444412735787824906_n.png)
Preukusan je zaista.. Probajte, nećete se pokajati ![😉](https://s.w.org/images/core/emoji/2.2.1/svg/1f609.svg)
Sastojci
Za koru:
300g mlevenog keksa
125g maslaca
50-100ml hladnog mleka
Za fil I:
450g Ella sira
500ml slatke pavlake
1 kesica želatina
oko 200-230g šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera + malo arome vanile po želji
1 kesica kremfixa
Za fil II:
450g malina
2 kesice crvenog mlevenog želatina
4-5 kašika šećera
Sastojci
Za koru:
300g mlevenog keksa
125g maslaca
50-100ml hladnog mleka
Za fil I:
450g Ella sira
500ml slatke pavlake
1 kesica želatina
oko 200-230g šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera + malo arome vanile po želji
1 kesica kremfixa
Za fil II:
450g malina
2 kesice crvenog mlevenog želatina
4-5 kašika šećera
Priprema
Keks, mleko i maslac koji je bio nekoliko sati na sobnoj temperaturi, umesiti rukama i u kalup utapkati rukama za podlogu.
Slatku pavlaku umutiti mikserom sa kremfixom. U drugoj posudi umutiti sir sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i kašikicom arome vanile. Spojiti ove dve smese.
Keks, mleko i maslac koji je bio nekoliko sati na sobnoj temperaturi, umesiti rukama i u kalup utapkati rukama za podlogu.
Slatku pavlaku umutiti mikserom sa kremfixom. U drugoj posudi umutiti sir sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i kašikicom arome vanile. Spojiti ove dve smese.
Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti 10-tak minuta da nabubri. Zatim ga zagrevati na vatri do tačke ključanja (ne sme da provri). Sipati u smesu sa sirom i slatkom pavlakom i izmiksati sve zajedno, zatim fil staviti preko kore.
Maline (zajedno sa svojim sokom, ukoliko su pustile malo soka, dodati oko 2dcl vode) i šećer staviti da prokuvaju oko 10-tak minuta. 2 kesice želatina preliti sa 8 kašika hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Zatim zagrevati do tačke vrenja, ali ne sme da proključa isto kao i u prethodnom postupku. Otopljen želatin dodati u posudu sa malinama i ostaviti oko sat vremena da se prohladi.
Preliti fil II preko fila I i ostaviti u frižideru nekoliko sati da se sve stegne.
Preliti fil II preko fila I i ostaviti u frižideru nekoliko sati da se sve stegne.