1. NE PUŠITE POSLIJE JELA - stručnjaci su dokazali da jedna cigareta poslije jela ima jednak utjecaj na organizam kao da ste popušili deset cigareta čime se i povisuje mogućnost za karcinom.

2. NE JEDITE VOĆE ODMAH POSLIJE JELA - konzumiranjem voća odmah poslije jela dolazi do napuhavanja stomaka sa zrakom. Najbolje je konzumirati voće oko 1 sat poslije ili prije jela.

3. NE PIJTE ČAJ POSLIJE JELA - listići čaja sadrže veliku količinu kiselina koja će stvrdnuti hranu bogatu bjelančevinama koju smo konzumirali i tako prouzročiti probavne smetnje.

4. NE OTPUŠTAJTE REMEN NA HLAČAMA - jer može doći do iskrivljenja i blokade crijeva prilikom probave.

5. NE KUPAJTE SE POSLIJE JELA - kupanje uzrokuje povećanje krvnog tlaka u rukama, nogama i tijelu tako da će oslabiti tlak u stomaku i time usporiti proces probave.

6. NE IDITE U ŠETNJU ODMAH POSLIJE JELA - ljudi kažu da poslije jela napravite 100 koraka i da ćete doživjeti 100 godina. To ustvari nije istina. Naime, šetnja uzrokuje da probava ne apsorbira nutritivne sastojke iz hrane koju konzumiramo.

7. NE IDITE SPAVATI ODMAH POSLIJE JELA - zbog spavanja odnosno horizontalnog položaja hrana koju smo pojeli ne probavlja se na dobar način te može prouzrokovati smetnje u crijevima.