Ova tri savjeta pomoći će vam da obnovite stari drveni nameštaj i vratite ga u prvobitno stanje. Na vama je da izaberete:
  Pomješati 3 kašike biljnog ulja (suncoktetovog ili maslinovog) sa 1 kašikom 9% alkoholnog sirćeta i prebrisati oštećene drvene površine.

  Istrljajte oštećeno mjesto sa jezgrom oraha. Iznenadićete se rezultatom.
. Ako je drvena površina ne samo izgrebana, već i ispucana, popunite pukotinu sa majonezom, uklonite višak i sačekajte 2-3 dana. Zbog obilja proteina i ulja u majonezu, drvo nabubri i samo zatvori svoju pukotinu. Nakon toga, uklonite ostatke majoneze i ispolirajte površinu.
Za drvene podove možete koristi bilo koje jestivo ulje, obično biljno ili maslinovo. Možete ga mješati sa sirćetom, vodom, tečnim sapunom, deterdžentom za suđe, sa eteričnim uljima. Dobijate mješavine koje odlično njeguju drvenariju.
 Najjednostavniji recept je da pomješate 2,5 šolje običnog biljnog ulja, 1,5 šolju sirćeta i par kapi mirisnih eteričnih ulja. (Tu tečnost rastvarate u vodi, pa sa njom čistite podove). Ili pomješajte 1 šolju ulja, 1 litru vode, pola šolje alkohola i pola šolje svježe iscjeđenog limunovog soka. (Ako izbacite vodu iz recepta mješavinu možete čuvati u plastičnoj boci, pa je posle mješati sa vodom kao i obična sredstva za čišćenje drvenih podova).

bzikucnisavjeti.com