Sastojci
KORE: (X3)
4 komada XXL friških bjelanaca
prstohvat soli
100 grama šećera
45 grama oštrog brašna
30 grama škrobnog brašna
1 kašikica praška za pecivo
1 kašikica octa
1 kašikica ruma
80 ml ulja

ZA TREĆU KAKAO KORU:
oduzeti 10 grama škrobnog brašna
dodati 30 grama ektra tamnog gorkog kakaa
2 kašikice ruma

BRONHI KREMA:
1L mlijeka
100 grama bijele čokolade
200 grama Bronhi bombona
2 komada vanilin šećera
100 grama oštrog brašna
100 grama škrobnog brašna

ZA TREĆINU KREME
70 g čokolade za kuhanje

ČOKO GLAZURA ZA PREMAZ BIJELIH KORA:
170 grama čokolade za kuhanje
70 grama maslaca
3 kašikice suncokretovog ulja
ZAVRŠNA ČOKO GLAZURA:
230 grama čokolade za kuhanje
9 kašikica suncokretova ulja
2 kašikice tečnog meda
4 listića želatine
150 grama omekšalog maslaca
300 ml slatkog vrhnja

Način pripreme
Krema
Od litre mlijeka odvojiti 200ml i zamutiti škrobno i oštro brašno sa tim odvojenim mlijekom. Mlijeko malo ugrijati da bude mlako pa će se lakše sjediniti sa brašnom.
Ostatak mlijeka ugrijati sa bronhi bombonima, bijelom čokoladom i vanilin šećerom.
Miješati dok se ne istopi pa zakuhati sa odvojenim mlijekom i brašnom.
Krema se mora skuhati gusto pa prebaciti u drugu posudu. Površinu kreme prekriti prozirnom folijom i nježno pritisnuti rukom.
Kremu ostaviti da se dobro ohladi.

Biskvit
Lim veličine 30cm sa 30cm obložiti papirom za pečenje.
Od bjelanca i malo soli napraviti čvrsti snijeg pa dodati malo šećera i mutiti dok ne postane još čvršći.
Dva puta prosijati škrobno i oštro brašno pomiješati sa praškom za pecivo pa dodati u snijeg.
Sa pjenjačom miješati dok se ne ujednači sa snijegom.
Lagano dodati ulje, ocat i rum pa kuhačom izmiješati.
Odmah masu razmazati po papiru.
Peći na 150 stepeni u zagrijanoj rerni i paziti da kore ostanu svijetle.
Postupak ponoviti još jednom za još jednu bijelu koru.
Treću koru praviti na isti način ali dodati kakao, oduzeti malo škrobnog brašna i staviti jednu više kašikicu ruma.
Čoko glazura za premaz bijelih kora
Sastojke istopiti u mikrovalnoj ili na pari.
Skinuti papir sa dvije bijele kore i jednu staviti na pladanj za kolač a drugu na dasku sa strane.
Obje kore premazati glazurom i ostaviti da se ohladi i očvrsne. Može se staviti kratko u zamrzivač.

Završna čoko glazura
Slatko vrhnje umutiti i dobro izraditi kremu sa uljem i medom.
Mikesrom dobro umutiti maslac da bude pjenast pa umiksati u kremu.
Otopiti želatinu pa umiksati i nju i onda kremu podijeliti u 3 jednake zdjele.
Istopiti čokoladu i umiksati u samo jednu zdjelu.

Priprema
Bijelu kremu mazati na bijeli biskvit sa špatulicom uronjenom u vrelu vodu.
Na bijelu kremu lagano utisnuti tamni biskvit pa premazati na isti način tamnom kremom.
Ponovo bijeli biskvit staviti na tamnu kremu i sa obje ruke lagano dlanovima pritisnuti.
Premazati ponovo ostatkom bijele kreme.
Špahtlicom poravnati kremu i ostaviti kolač u frižider preko noći da se hladi.
Nakon što je bio u frižideru kolač izvaditi pa premazati rastopljenom čoko glazurom. Brzo razmazati i uzeti pladanj sa obje ruke i lagano protresti ili lupnuti o sto da se ravnomijerno rasporedi glazura. Kolaču neće biti ništa jer se on prethodno stisnuo u frižideru.