<




Sastojci
Za biskvit:
6 jaja
80 g šećera
4 žlice ulja
60 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
15 g Kakaa u prahu Dolcela (2 žlice)
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
80 g popečenih mljevenih lješnjaka

Za svijetlu kremu:
80 g Gussnela Dolcela
100 šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
800 ml mlijeka
250 g maslaca

Za tamnu kremu:
500 ml slatkog vrhnja
300 g čokolade
Za glazuru:
150 g čokolade
50 g maslaca

Priprema
Za biskvit:
1.
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte ulje, brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Na kraju umiješajte mljevene lješnjake. Smjesu razdijelite na dva dijela. Pecite biskvite na 180°C oko 18 minuta u tepsiji veličine 32x18cm obloženoj papirom za pečenje.
2.
Preko biskvita u tepsiji nanesite svjetlu kremu, prekrijte drugim biskvitom i prelijte mlakom tamnom kremom. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
Svijetla krema:
1.
Gussnel pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja. Umiješajte pripremljeni Gussnel i kuhajte uz miješanje nekoliko minuta. Kremu ohladite uz miješanje i na kraju umiješajte razrađeni maslac sobne temperature.
Tamna krema:
1.
Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, uklonite s vatre i dodajte čokoladu te miješajte dok se čokolada ne otopi.
Posluživanje
Kolač poslužite narezan na kocke.
Savjet
Biskvit možete ispeći i u jednom dijelu te na njega nanijeti bijelu, a zatim tamnu kremu.




http://www.coolinarika.com/