Sastojci
Podloga:
-300 g petit keksa ( meni najdrazi Leibniz integralni keksi ili McVities)
-100 g maslaca, otopljenog
-1 zlica secera u prahu
Cheesecake krema:
-600 g Philadelphia krem sira
-1/2 salice secera
-1 zlicica ekstrakta vanilije ili 2 vanilija secera
-2 jaja
-1/2 salice milerama
Krema od narance:
-225 ml slatkog vrhnja
-1 preljev za torte sa okusom narance ( zamjena u napomeni )
Priprema
Zagrijati pecnicu na 170C.
Samliti kekse i secer u prahu pa dodati otopljeni maslac. Pomijesajti i utapkati u pripremljeni kalup za torte ( 23cm).
Za kremu izmiksati krem sir sa secerom. Dodati vaniliju i jedno po jedno jaje. Na kraju dodati mileram. Ne predugo miksati. Izliti smjesu na podlogu od keksa i peci 30 min. Zatim ugasiti pecnicu i ostaviti tortu u pecnici sa odskrinutim vratima jos 15 min. Dobro ohladiti i pripremiti kremu od narance.
Prema uputama na pakiranju napaviti preljev. Ostaviti da ohladi do toplog (taman kada se krene zgusnjavati). Izraditi slatko vrhnje i lagano umijesajti u preljev. Dodati aromu/boju. Istresti preko ohladjene torte i ponovno vratiti na hladjenje.
Napomena:
Kao zamjenu za preljev od narance moze se upotrijebiti svijetli preljev i dodati malo arome/boje narance. Dodajite kap po kap dok ne dobijete zeljenu boju.

www.coolinarika.com