Da bi to biti zdrav i sposoban za sprečavanje bolesti, naše tijelo treba da bude malo alkalna.
Međutim, mnogi faktori, poput okoliša, prerađene hrane, kemikalija i stres, utiču na naše državno tijelo i čine ga više kisela (ako ne i jako kisela).
Ovo je ozbiljan problem, jer dovodi do zdravstvenih komplikacija, uključujući umor, problemi probavnog i debljanje. Osim toga, ako ne i uravnotežena na vrijeme, ovo okruženje u našim tijelima može utjecati zdrave ćelije i oni će postati otrovne, i tokom vremena, čak i kancerogene.
PH skala ide od 0 (najviše kisela) do 14 (14 najviše alkalne). 7 Stoga je neutralan, a naša tijela su dizajnirani da napreduju u blago alkalnom okruženju 7.4.
Međutim, naši organi tijelo funkcioniše na različitim nivoima pH. Na primjer, pH probavnog trakta može varirati puno, 1,5-7,0, a utiču mnogi faktori, ali uglavnom dijetu konzumiramo.
Naš pljuvačka je kisela, kako bi mogli da pomognu probavu hrane, a pH se kreće 6,5-7,0, kao što je). S druge strane, tipičan pH vrijednost kože je 5.
Također, prema nalazima iz 2006. Studija objavljena u International Journal of Cosmetic Science, pH bi trebao biti 4-4.5 kako da bude još jak u otklanjanju i sprečavanju infekcija.
Naime, nauka je to otkrila davno, a svi smo svjesni da je hrana koju konzumiramo može značajno odrediti naše ukupne razine pH, i na taj način, naše zdravstveno stanje.
Od 1931. godine, kada je dr Otto Warburg pronaći istinu koja ga je dobila Nobelovu nagradu za psihologiju ili medicinu, istraživači stalno bore za određivanje vrijednosti pH različitih namirnica, i njihov doprinos u okoliš tijela.
Dr. Otto Warburg je otkriće otkrila da 90-95% svih vrsta raka nastaju kao rezultat kiselu sredinu. Osim toga, otkrio je da ćelije raka jednostavno ne može opstati u alkalnom okruženju, kada je pH je oko 7,36.
Kao što je navedeno prije jednog stoljeća, postoji odnos ne samo između acidoze (preko-kiselost) i formiranje raka, ali sa gotovo svakom hroničnih bolesti danas, kao što su bolesti srca, dijabetes i osteoporoza.
Stoga je od vitalne važnosti da prepozna kada je vaše tijelo je previše kisela. Prvo možete učiniti je da se uradi test pljuvačke koristeći običan pH papir. Ipak, možete odrediti ga poznaje sljedeće simptome:
Česte nedostatak daha
Bol u mišićima ili grčevi nakon hoda kratkim udaljenostima
Constant umor
Čim svoj pH nivo padne, mehanizmi vaše tijelo da pokušamo da se reguliše prirodno (da se stvori homeostaza) držeći i čuvanje nekih pretjerano kiselih supstanci u organe, uključujući jetru, pluća i bubrega.
Stoga, može držati do optimalnog pH između 7,35-7,45. Međutim, ovi kiselih supstanci na kraju će početi štrajk zdravim ćelijama, nanoseći im da budu toksični, oštećene i bolesne. Tokom vremena, ako se ne riješi ovo pitanje, ove ćelije mogu rasti bez kontrole i širiti na druge dijelove tijela ili organa, to jest, to jest, oni će metastazira.
Kao što smo ranije spomenuli, jedan od glavnih uzroka hroničnog acidoza je moderna dijeta, koja je bogata u šećer, kofein, visoko-prerađene hrane i alkohola. Ove namirnice su također uzgaja uz upotrebu brojnih aditiva, pesticida i hormona rasta, koji su dodatno kisela.
Stoga, apsolutno je logično da se brojne promjene u ishrani u cilju očuvanja zdravlja vašeg tijela. Osim toga, možete imati koristi puno od detoksikaciju od strane konzumiranja alkalne vode.
Ljudsko tijelo je 70% voda, tako da odgovarajuće alkalne vode će dovesti do homeostazu.
Alkalna vodenim recept
Sastojci:
1 kašiku Himalayan soli (
1 organski limun
2 litre pročišćene vode (dobro je imati filter osmoze)
1 velike staklene jar (plastika ima kemikalija i nečistoća koje su kisele na tijelu).
Način pripreme:
Sipajte vodu u čašu. Izrežite limun na kriške i dodati ga u vodu. Dodajte himalajske soli. Pokrijte čašu i ostavite ga na sobnoj temperaturi 12-24 sati.
Koristite:
Za najbolje rezultate, troše alkalne vode prva stvar ujutro, prije nego što počnete svoj dan ili jesti ništa. Piti 3 čaše od alkalne vode na prazan želudac. Također se možete konzumirati ga u toku dana.
Efekti su neminovne! Tokom vremena, od vas će početi osjećaj drugačiji, pun Energija1 Osim toga, vaša koža će biti jasna i blistava, a vi ćete imati više koncentracije i vaš mozak će biti više na oprezu.
Ako kombinujete alkalne vode sa zdravu ishranu (bez šećera, aditiva, toksina i prerađene hrane), redovno vežbanje i ako izbjeći stres, uskoro ćete postati potpuno novu osobu!