Sastojci  10 osoba
60 kom slanih krekeria četvrtastog oblika
200g feta sira,
200g praške šunke
3 kom jaja
100g majoneza
100g krem sira
malo začina po ukusu, npr. kari

Priprema
1.
Obariti jaja i ohladiti ih. Izmiksati feta sir, krem sir i majonez. Usitniti jaja i šunku (ja to radim u multipraktiku), pa sjediniti sa kremastim delom. Dodati začine (količina soli zavisi od slanoće sira, kari).  Smesu podeliti na 3 dela.
2.
Tacnu na kojoj ćete slagati krekere pospite proprženim susamom. Svaki kreker umočite u jogurt - samo malo ga provucite kroz njega, ne natapajte mnogo. Složite krekere prema obliku tacne i premažite kremom. To ponovite još dva puta. Krekere slažite uvek po istom rasporedu.
3.
Završni sloj krekera samo sa donje strane umočite u jogurt i poređajte odozgo. Ostavite da malo odstoji, najbolje preko noći.
Posluživanje
Secite prateći ivice krekera. Ako hoćete sitnije komade, svako parče možete iseći na pola ili po dijagonali
.