![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh57TlhgJoHXzis3f9Srho81WVRQ05Jydn4arUEB4UXGwkmj1azd1t7YABuup9AgKDD3M__nvrEsqMAYTyt_CZqJ9CuMmXgwFEd2bS2xnb97cDjM_4se6sK7HHqo0rB-QGwM-bhdwLxs16o/s640/RZ.jpg)
Sastojci:
1 kg šljiva
2 kisele jabuke
1 kg šećera
1 kašičica cimeta
1 kg šljiva
2 kisele jabuke
1 kg šećera
1 kašičica cimeta
1 kesica vanile
2 kašike limunovog soka
5 čaša vode
Priprema:
Pristavite vodu i šećer da se kuvaju, pa operite šljive i očistite koštice, a jabuke oljuštite i narendajte. Kad se sirup ukuva, dodajte voće i mešajte dok se džem ne skuva. Probajte tako što ćete sipati malo na tacnu, pa ako ostaje trag kad se povuče varjačom, džem je kuvan. Dodajte cimet, vanilu, limunov sok i rum po želji pa ostavite da se kuva još dva minuta.
Sklonite s vatre, napunite sterilisane, vruće tegle, zatvorite čvrsto i okrenite tegle naopačke. Neka ostanu na poklopcima sve dok se potpuno ne ohlade.
2 kašike limunovog soka
5 čaša vode
Priprema:
Pristavite vodu i šećer da se kuvaju, pa operite šljive i očistite koštice, a jabuke oljuštite i narendajte. Kad se sirup ukuva, dodajte voće i mešajte dok se džem ne skuva. Probajte tako što ćete sipati malo na tacnu, pa ako ostaje trag kad se povuče varjačom, džem je kuvan. Dodajte cimet, vanilu, limunov sok i rum po želji pa ostavite da se kuva još dva minuta.
Sklonite s vatre, napunite sterilisane, vruće tegle, zatvorite čvrsto i okrenite tegle naopačke. Neka ostanu na poklopcima sve dok se potpuno ne ohlade.