Sastojci
Biskvit
7 belanaca
7 kasika šećera
2kasike kakaoa
10 kasika oraha
3 kasike brašna
1 prasak za pecivo
FIL
7 zumanaca
700 ml mleka
2 pudinga od banane
4 banane
30g cokoladnih mrvica
250g margarina
8 kasika secera
dekoracija
3 krem slaga
250ml mleka
100g cokolade
1 kas. ulja
Priprema
Za biskvit :
Dobro umutiti belanca,dopdati secer i jos malo umutiti.Brasno pomesati sa kakaom,orasima,praskom za pecivo pa dodati polako u umucena belanca.
Rernu zagrejati na 200 stepeni.
Veliki pleh obloziti pek papirom pa sipati umucenu masu i ispeci biskvit.
Kada se ohladi prececi na pola po duzini.
Za fil :
Staviti 600ml mleka na sporet sa secerom da prokuva.
Zumanca umutiti pa dodati ostatak mleka,mutiti i dodati puding od banane.
Kada mleko prokuva,skloniti sa vatre i polako dodati zumanca sa pudingom svo vreme mesajuci.
Vratiti na laganu vatru i kuvati dok se ne zgusne svo vreme mesajuci.
U ohladjen fil dodati umucen margarin i cokoladne mrvice.
Na koru namazati polovinu fila,poredjati banane,pa opet premazati filom,odgore poloziti koru.
Umutiti slag sa mlekom i dekorisati tortu,a odgore preliti sa otopljenom cokoladom.
coolinarika.com
7 zumanaca
700 ml mleka
2 pudinga od banane
4 banane
30g cokoladnih mrvica
250g margarina
8 kasika secera
dekoracija
3 krem slaga
250ml mleka
100g cokolade
1 kas. ulja
Priprema
Za biskvit :
Dobro umutiti belanca,dopdati secer i jos malo umutiti.Brasno pomesati sa kakaom,orasima,praskom za pecivo pa dodati polako u umucena belanca.
Rernu zagrejati na 200 stepeni.
Veliki pleh obloziti pek papirom pa sipati umucenu masu i ispeci biskvit.
Kada se ohladi prececi na pola po duzini.
Za fil :
Staviti 600ml mleka na sporet sa secerom da prokuva.
Zumanca umutiti pa dodati ostatak mleka,mutiti i dodati puding od banane.
Kada mleko prokuva,skloniti sa vatre i polako dodati zumanca sa pudingom svo vreme mesajuci.
Vratiti na laganu vatru i kuvati dok se ne zgusne svo vreme mesajuci.
U ohladjen fil dodati umucen margarin i cokoladne mrvice.
Na koru namazati polovinu fila,poredjati banane,pa opet premazati filom,odgore poloziti koru.
Umutiti slag sa mlekom i dekorisati tortu,a odgore preliti sa otopljenom cokoladom.
coolinarika.com