![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbuPyhkE-INB6GTJuLbEHCJx9gkWIny5SIytoOwUz-U2Y3d2-2U3oUIF8rgPel5XIqTVhzNneZcrt_gz3eQv8Eca8H6TlhpiErWUUStTRPHYqakmT3hKCwrh-CA89dtHnXDe1wdrEQMASo/s640/Naslov+sve+govori+Posno%252C+jeftino+i+brzo+medeno+srce.jpg)
SASTOJCI
• 250ml solja
• 1 solja kisele vode
• 1 solja smedjeg secera
• pola solje ulja
• 2 solje brasna
• 3 kasike kakao
• 1 kasikica cimet
• 1 kasikica soda bikarbona
• 1 puna kasika pekmeza po zelji
Premaz
• 3 kasike pekmeza
Glazura
• 100 gr crna cokolada
• 2 kasike smedjeg secera
• 2 kasike ulja
PRIPREMA
Pomesti mokre zatim suve sastojke, sjediniti smesu.
U podmazanom kalupu ispeci kolac na temperaturi od 200C oko 20 – 30 min.
Na ispecn vruc kolac namazati pekmez.
Istopiti cokoladu sa secerom i uljem preliti na kolac.
POSLUZIVANJE
Moze se jesti topao i hladan, u oba slucaja je jako ukusan.
Izvor: http://www.coolinarika.com/