I pored toga što je bio tako okrutno odbijen, iz nekog razloga, momak nije mogao tako lako da je zaboravi. Deset godina kasnije, desilo se čudo.
Internetom kruži priča o siromašnom momku koji je bio zaljubljen u ćerku bogataša. Rešio je da je zaprosi, a devojka ga je odbila zbog toga što je siromašan. Međutim, ova priča ima i te kako bitnu životnu lekciju za sve. U nastavku vam priču prenosimo u potpunosti.
– Tvoja mesečna plata jednaka je mojim dnevnim troškovima. Kako misliš da se udam za nekoga poput tebe? Nikada ne bih mogla da te volim, zato me zaboravi. Idi nađi neku devojku koju ćeš da oženiš tvog nivoa – poručila je bogataševa ćerka.
I pored toga što je bio tako okrutno odbijen, iz nekog razloga, momak nije mogao tako lako da je zaboravi.
Prošlo je desetak godina, a oni su naleteli jedno na drugo slučajno, u tržnom centru.
Ona je odmah prepoznala mladića i rekla: “Hej, kako si? Ja sam se udala za vrlo pametnog čoveka, a njegova plata je 15.700 dolara mesečno! Jel možeš to da pobiješ?”
Čovek, slušajući ove bolne reči od žene koju je nekada voleo, jedva je suzdržao suze i nije rekao ništa. Nekoliko trenutaka je prošlo kada se njen muž vratio i stao pored nje. Pre nego što je ona stigla da kaže reč, njen muž je prepoznao mladića i rekao: “Gospodine? Dobar dan! Vidim da ste upoznali moju ženu!”
– Dobar dan i vama gospodine…? – odgovorio je.
Muž se zatim okrenuo ka svojoj ženi i rekao:
“Draga, želim da ti predstavim mog šefa. On poseduje onaj projekat od 100 miliona dolara na kom radim!”
Žena, koja je ostala zatečena preokretom situacije, nije mogla da progovori ni reč.
Čovek se samo nasmejao i rekao: “Pa, gospodine Karter. Moram da idem. Imam neke bitne sastanke. Bilo mi je drago da sam vas video. Želim vam lep dan!”
Nekoliko minuta bračni par je samo stajao i gledao u čoveka koji je odlazio.
Pouka priče!
Život je kratak. I kao ogledalo je – možeš da vidiš samo onoliko koliko reflektuje. Zato ne budite arogantni ili ponosni gledajući odozgo na druge zbog njihove trenutne situacije. Stvari i okolnosti mogu da budu drugačije sledećeg puta.
Kada je prošao prvobitni šok, žena je pitala muža u neverici, “To je bio tvoj šef?”
– Da, draga. On je jedna vrlo skromna osoba, ali njegov život je jedna jako tužna priča. Priča se da je jednom voleo ženu, ali ona ga je ostavila jer je tada bio samo siromašan mladić.
Zbog toga, on je mnogo radio. Zbog toga i činjenice da je jako pametan, postao je i uspešan. Sada je multimilioner koji zarađuje po milion dolara mesečno. Nažalost, nije mogao da prežali tu ženu i ostao je sam i dan danas.”
Muž je nastavio priču i dodao: “Koliko bi srećna ta žena bila da se samo udala za njega tada?”
Žena je ostala bez teksta.
(Izvor: Telegraf.rs)