PRSTE DA POLIŽEŠ!
Sastojci
1 cup-250 ml.
5 vecih krompira
200gr.svjezih kobasica ili mljeveno meso po izboru
2 cups cheddar sira ili drugi topljivi
1 pakovanje spinata ili friski
1-2 cups mozzarella sira
manja glavica sitno sjeckanog luka
2-3 cena bijelog luka
SOS od JAJA: 4 jaja
200 ml mlijeka
2 zlice parmezana sira
sol i peper
100gr. extra parmezana za posip

Priprema
1.
Mljeveno meso ili kobasice isprzite na ulju,ocijedite i ostavite sa strane.Isprzite luk i bijeli luk i dodajte u ocijedeno meso.
Ogulite krompir,izrendajte,dobro ocijedite i posusite sa kuhinjskom krpom ili salvetom..
2.
U dobro posusen krompir dodajte cheddar sir ili drugi topljeni sir.Malo posolite i popaprite.
Stavite malo vise od pola krompira u pleh za pecenje.
3.
Zatim poredajte smjesu mesa…
4.
Zatim red spinata..
5.
Zatim sloj mozzarelle sira…
6.
Preostali dio krompira…
7.
Zatim zalijte sa mjesavinom od jaja…
8.
Poklopite sa alu folijom i stavite peci u zagrijanu pecnicu na 180C 1 sat…Nakon sat vremena skinite foliju i pospite sa parmezanom sirom i pecite naknadno 15-20 min.Ja sam pekla 20 min.
9.
HMMM predivan je….
Posluživanje
Sa salatom savrsen…Neznam mjere za pleh ali je skroz onaj mali,pogledajte na slici…Ako zelite vecu kolicinu povecajte sastojke…Ako koristite svjezi spinat isprzite ga ili izblansirajte ali pazite da sva tekucina ispari iz spinata to jest da nije vodenast..
coolinarika.com