POTREBNO ZA 4 KORE:
12 bjelanaca
12 kašika šećera
200 gr mljevenih przenih lješnika
2 kašike brašna
ZA FIL:
12 žumanaca
100 gr šećera
3 kašike brašna
100 gr šećera
3 pudinga od vanile
1 litra mlijeka
200 gr. milka čokolade sa sjeckanim lješnicima
200 gr bijele milka čokolade
250 gr margarina
500 ml. šlaga

PRIPREMA KORE:
Umutiti pjenasto 3 bjelanca, dodati polagano 3 kašike šećera uz mućenje, pišu “Receptiudlanu“.
Varjačom umješajte 50 gr. mljevenih lješnika i pola kašike brašna. Kalup za tortu (26 cm), obložite papirom za pečenje, ulijte masu i pecite u već spremnoj zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Tako ispecite jos 3 kore.
PRIPREMA FILA:
Žumanca dobro umutite sa 100 gr. šećera. 3 pudinga, 100 gr. šećera. 3 kašike brašna posebno umutite sa malo mlijeka. Ostalo mlijeko prokuhajte.
Izmješajte žumanca i puding i zakuhajte u prokuhano mlijeko. Kuhajte jos koji minut uz stalno miješanje dok se fil ne zgusne.
Podjeliti na dva jednaka dijela. U jedan dio stavite kockice milka čokolade sa lješnicima, u drugi dio bijelu milka čokoladu. Svaki dio izmješajte da se čokolade rastope u filu.
Kada se filovi ohlade, umutite margarin i u svaki dio dodajte polovinu margarina.
FILOVANJE TORTE:
Kora, tamniji fil, svjetliji fil, šlag-kora, tamniji fil, svjetliji fil, šlag-kora, tamniji fil, svjetliji fil, šlag-kora i dekoracija po želji.