Kineziologija je nauka koja se bavi povezanošću uma i mišića. Ove vježbe prema ovoj nauci, vam mogu dosta pomoći da se smirite i riješite bolova i napetosti.
Prva vježba
Sjedite turski i ispravite se. Zažmirite i podignite ruke kao da se molite. Opustite se i ostanite u ovoj poziciji nekoliko minuta. Oslobodit ćete se napetosti biće vam mnogo lakše.
Druga vježba
Ova vježba će vas osloboditi stresa i poboljšati cirkulaciju. Jednu ruku stavite na čelo, a drugu na vrat. Držite tako par minuta i duboko dišite.
Treća vježba
Ova vježba je dobra za koncentraciju i opuštanje. Ispružite ruku, a glavu naslonite na rame. Ostanite malo u tm položaju, pa isto uradite sa drugom rukom i glavu stavite na drugo rame. Radite ovo par minuta.
Četvrta vježba
Ona dobro dođe kod bolova u vratu, pogotovo ako ste dugo sjedili u nepravilnom položaju. Ustanite, ispravite se i spuštajte glavu prema prsima, tako da bradom idete prema njima. Zatim polako podignite glavu. Vježbu ponovite nekoliko puta.
Peta vježba
Ova vježba je dobra za koordinaciju. Stavite lijevu ruku na nos, a desnu na uho. Potom spustite prema stomaku i pljesnite rukama. Ponovite nekoliko puta sa naizmjeničnim mijenjanjem ruku.
Šesta vježba
Dobra je za mozak. Uzmite papir i dvije olovke. U obje ruke po jednu olovku i istovremeno pišite ili crtajte po tom papiru.
Sedma vježba
Ispružite ruke, stavite jednu preko druge, a zatim ih čvrsto držite. Budite par minuta u toj poziciji, a potom ruke privucite grudima. Malo zadržite i duboko dišite. Ponovite nekoliko puta.
http://www.ljekovitirecepti.com