Kore x 4


3 bjelanjka
3 žlice šećera
50 g mljevenih prženih lješnjaka
1/2 žlice Dolcela Gussnela
Za kore
malo crne kave
1 žlica ruma
Krema
12 žumanjaka
200 g šećera
110 g Dolcela Gussnela
1 Dolcela vanilin šećer
1 l mlijeka
100 g Lino lade nougat
100 g Lino lade milk
250 g maslaca
300 ml vrhnja za šlag

Priprema:
1. Bjelanjke izmiksajte u snijeg, umiksajte šećer dok ne dobijete čvrsti šaum. Zatim kuhačom ili špatulom umiješajte mljevene lješnjake i škrobno brašno. Smjesu ravnomjerno rasporedite u okrugli kalup promjera 26 ili 24 cm obložen papirom za pečenje (namastite i papir) i pecite na 200 C 15 min. Ponovite postupak kako biste dobili 4 kore (navedene mjere su za 1 koru). Neka se ohlade.
2. Za kremu, žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilijom. Gussnell umutite s malo mlijeka i dodajte žumanjcima, a ostatak mlijeka zakuhajte. Kad provrije, vrelo mlijeko izlijte u smjesu žumanjaka i miješajte pjenjačom pa stavite kuhati na laganu vatru dok ne zgusne. Podijelite ju na 2 jednaka dijela, u jedan dio dodajte Lino ladu nougat, u drugi bijelu. Pokrijte prozirnom folijom i pustite da se ohladi.
3. Maslac (omekšali) izmiksajte, polovicu dodajte svjetloj smjesi, polovicu tamnoj. Vrhnje izmiksajte u šlag bez dodavanja šećera.
4. Pri slaganju, svaku koru lagano možete pošpricati smjesom kave i ruma. Nemojte pretjerivati jer su kore nježne same po sebi i omeknut će od kreme. Slaganje: kora – tamna krema – svjetla krema – šlag – kora itd. dok ne potrošite materijal. Završite s korom, a malo svjetle kreme si ostavite za premazivanje cijele torte.