Sastojci
1 kg mladog krumpira u ljusci
1 grančica ružmarina ili jž suhog
1/2 l kokošjeg temeljca
2 jž maslinovog ulja
2 jž maslaca
1/2 jž soli
3 jžv vlasca ili mladog crvenog luka
1 čž kima
Priprema
1.
Izabrati krumpire potpuno zdrave i podjednake težine, temeljito ih oprati
složiti ih u teflon tavu tako da između svakog ostane malo razmaka
Dodati kim, sol, ružmarin, ulje i maslac i zaliti temeljcem tako da krumpiri
budu 3/4 u juhi
2.
3.
Dovesti do vrenja, smanjiti vatru, poklopiti tako da poklopac bude malo odignut (podmjestiti kuhaču npr.) Kuhati 15-20 minuta neka juha ukuha na polovicu visine krumpira. Skinuti s vatre pa sa dnom šalice ili čaše pritisnuti svaki krumpir da se malo zdrobi i ljuska napukne
4.

5.
Vratiti tavu na srednju vatru i nastaviti kuhanje bez poklopca dok tekućina ne posve ne ukuha, Neka malo požari a zatim ga okrenuti na drugu stranu na 4-5 minuta dok se ne zapeče
Skinuti tavu s vatre, pustiti da odstoji 5 minuta pa poslužiti.
Posluživanje
Poslužiti vruće obilno posuto sjeckanim vlascem ili mladim crvenim lukom.
Uz salatu može proći kao lagano glavno jelo