Jednom prilikom sam probala čokoladnu mousse tortu...oduševila me!! Od tada je trajala potraga za receptom. Kombinirala sam dok nisam došla do ovog...to je to!
Sastojci
 240 gr mljevenog keksa(ja sam koristila petit beurre)
 120 gr maslaca
 200 gr čokolade za kuhanje
 100 gr mliječne čokolade
 120 gr maslaca
 80 ml tople vode
 4 kom žumanjka

 4 kom bjelanjka
Priprema

PODLOGA
Samljeti kekse u multipraktiku, staviti ih u zdjelu i preliti sa rastopljenim maslacem. Izmješati rukom (dobit će se suha mrvičasta smjesa) te je utisnuti u kalup promjera 25cm.
KREMA
Izlomiti čokoladu u zdjelu, dodati maslac izrezan na kockice, staviti u mikrovalnu da se otopi. U otopljenu čokoladu dodati toplu vodu i žumanjke. To zajedno izmiksati. U drugoj zdjeli izmiksati snijeg od bjelanjaka i špatulom ih umiješati u čokoladu. Tako pripremljenu smjesu istresti u kalup na pripremljenu podlogu.
ŠLAG
Ja sam stavila 2 šlag pjene.
OSTALO
Ukoliko želite možete staviti Genache kremu (kao što je na slici jer čokolade nikad dosta !)
Izvor:  www.coolinarika.com