Na spomen kremšnita prvo što nam padne na pamet je fina slastica u koju treba utrošiti puno truda i vremena. No ovaj recept nešto je sasvim drugačije. Za njega vam ne treba znanje i iskustvo, a u samo pola sata dobiti ćete najfinije kremšnite koje ste ikada probali.
Sastojci za kremšnite:
– 1,3 litre mlijeka
– 1 maslac
– 6 žlica oštrog brašna
– 6 jaja
– 18 žlica šećera (bijelog ili smeđeg)
– 2 pudinga od vanilije
– 1 do 2 vrhnja za šlag
– 2 kore za kremšnite
– 1 maslac
– 6 žlica oštrog brašna
– 6 jaja
– 18 žlica šećera (bijelog ili smeđeg)
– 2 pudinga od vanilije
– 1 do 2 vrhnja za šlag
– 2 kore za kremšnite
Priprema:
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i od bjelanjaka istucite snijeg.
2. Polovicu mlijeka (od prilike) ulijte u posudu za miksanje te u nju dodajte žumanjke, šećer, brašno i puding te sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu bez grudica.
3. Drugu polovicu mlijeka stavite u lonac te u njega dodajte maslac. Zagrijte na vatri dok mlijeko gotovo ne zavrije, odnosno dok se maslac potpuno ne otopi te maknite s vatre.
4. Prvu smjesu prelijte u drugu (u mlijeko i maslac) te miješajte dok se sve ne poveže i zgusne.
5. Na kraju, u lonac dodajte i istučene bjelanjke te s mikserom na najslabijoj brzini sve dobro izmiksajte dok se smjesa ne poveže.
6. Prvu koru stavite u duboku tepsiju te na nju prelijte dobivenu smjesu te je izravnajte kuhačom.
7. Istucite šlag i razmažite ga po smjesi te sve prekrijte drugom korom.
Savjet:
– Kako biste si olakšali rezanje kremšnita gornju koru prvo izrežite na kocke te tek onda kocke poslažite po kremšnitama.
– Kremšnite su vrlo ukusne i bez šlaga te ako niste ljubitelj istog možete ga i preskočiti.