Sastojci

KREMA
1 l.mlijeka
2 kom.vanilin pudinga
3 žlice gustina ili oštrog brašna
150 g.šećera
4 kom. jaja – samo žutanjci
250 g.margarina
ŠAUM
4 kom. jaja -samo bijelanci
200 g.šećera u prahu
OSTALO
500 g.petit keksa
1 šalica skuhane crne zaslađene kave
čep ruma

Priprema
PRIPREMA ŽUTE GLAVNE KREME
1
pudinge razmutiti u 3 dl mlijeka – od one litre, dodati gustin ili brašna, zajedno sa šećerom i žumanjcima , te skuhati po sistemu pudinga .
2
za sigurnost prebacim u novu posudu , (u slučaju da se desi i malo zagori ), povremeno promješati da se ne stvori gornja korica.
3
dobro izraditi margarin, te ga staviti u mlačnu smjesu.
4
nauljiti tepsiju srednje veličine ( ja slažem u onu od peči gdje mi stane 6×4 petit keksa koje slažem namočene u skuhanu kavu s rumom ( mogu se močiti i u mlijeku- ako su za malu djecu )
5
na kekse staviti žutu smjesu i poravnajte je.
6
ponovo na smjesu slagati namočene kekse, kao što je bio i donji red.
*ŠAUM*
1
šaum se može raditi na više načina kao ili kao
2 Krempita na keksima/slika/159580/
ja radim jednostavno , tako da u bijelanjke stavim prstohvat soli i dobro izradim u čvrsti snijeg , te polako sipam štaub šećer.Jednom sam se zabunila i stavila kristal i opet je bilo super , jer se valjda rastopio polaganim sipanjem.Od 4 bijelanjaka nema velike visine, ali je čisto dovoljno
3
izrađeni šaum rasporedite po već namočenim keksima.
4
gore možete staviti po izboru strugane čokolade, ili glazuru .
5
tko ne voli šaum može staviti šlag i opet proizvoljno ukrasiti.
Posluživanje
Drugi dan je kolač ukusniji kad keksi opuste ( sve ovisi od proizvođaću keksa ).
npr. rađene od petit keksa ” koestlin “možete odmah konzumirati isti dan,
s time da ga bar dva sata ohladite u hladnjaku, jer je mnogo ukusniji.