Sastojci
6jaja
300 gr secera
2 kesice vanilin secer
400 g rbrasna
1 pak.prasak za pecivo
za preliv
500 m l slatke pavlake (hopla) ili kondenzovanog mleka iz konzerve
2 l punomasnog mleka
300 grmleko u prah
Priprema
Vrijeme pripreme:
60 min
1
Umutite jaja kao za tortu postepeno dodajuci secer.
2
Postepeno dodavati brasno, koje je vec pomesano sa praskom za pecivo, i zicom lagano, ali dobro promesati da ne ostenu grudvice.
3
Kad je smesa postala kompaktna, usuti u pleh pokriven pek papirom i peci u zagrejanoj rerni na 200 st. C , dok porumeni (proba cackalicom pokazace kad je pecena).
4
Kad je ispeceno testo,izvadi se iz pleha, odstrani se pek papir i ostavi da se ohladi.
5
U pleh u kome je peceno testo, staviti pavlaku, pa vratiti testo i ostaviti desetak minuta da se upije.
6
Mleko u prah staviti u pola litra mleka i dobro promesati, da se smesa ujednaci. Ostalo mleko zagrevati na vatru, pa cim se zagrije staviti sa strane i dodati smesu sa mlekom u prahu.Dobro promesati.
7
Ispeceno testo preliti mlekom i ostaviti da se ohladi. Cuvati u frizideru.
Posluživanje
Trilece je veoma ukusna ako se prelije sa karamel kremom ili pustite masti na volji