Sastojci za biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
80 gr maslaca
200 gr brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice čokolade u prahu
100 gr naribane čokolade
Jaja umutiti sa šećerom, dodati maslac i ostale sastojke. Staviti u pleh (30×40 cm) i peći na 200ºC oko 20-25 minuta.
Sastojci za sirup:
3 dl vode
200 gr šećera
2 vanilija šećera
Navedene sastojke kuhati 10 minuta i preliti preko hladnog biskvita.
Sastojci za kremu:
1,5 l mlijeka
12 žlica šećera
10 žlica gustina
2 žlice brašna
1 vanilija šećer
200 gr margarina
200 gr mliječne Milka čokolade
Kremu skuhati i kada se ohladi umiješati margarin. Biskvit premazati sa bijelom kremom u tankom sloju. Ostatak kreme pomiješati sa otopljenom Milka čokoladom i premazati preko bijele kreme. Kolač premazati tučenim slatkim vrhnjem ili preliti čokoladnom glazurom.
recepti-svijeta