Sastojci
1 l mlijeka
300 g. šećera
3 kesice želatina, ukupno 30 g.
600 g. nezaslađenog šlaga

150 g. mlevenog plazma keksa
150 g. rendane čokolade
4 banane

čokolada ili šlag za dekoraciju

Priprema

od 1 l mlijeka odvojiti 15 kašika i staviti želatin da nabubri. Ostatak prokuvati sa šećerom. Nabubreo želatin malo zagrejati da da postane tečan i sipati u vruće mlijeko posle minut-dva kada se skloni sa vatre. Želatin ne sme prokuvati. Izmešati.
Ostaviti da se skroz ohladi a zatim u mlijeko umutiti šlag. Odmah podeliti smjesu na 3 dijela, u jedan staviti keks, u drugi čokoladu u treći isječene banane na kolutove. Sve filove staviti na pola sata u frižider. Na tacnu staviti obruč prečnika 27 cm kada je zatvoren, rasporediti filove, prvo sa keksom, sa čokoladom pa sa bananama. Ostaviti nekoliko sati u frižideru, najbolje preko noći.
Odvojiti obruč i ukrasiti po želji.