Prekrasne beze kore sa isto tako odličnom kremom od mascarponea i nescafea. Što bi rekli, doslovce se topi u ustima, divota. |
SASTOJCI
Beze kore:
6 bjelanjaka
250 grama šećera
1 žlica gustina
1 žlica soka od limuna
Beze kore:
6 bjelanjaka
250 grama šećera
1 žlica gustina
1 žlica soka od limuna
Krema:
250 grama mascarpone sira
250 ml vrhnja za šlag
2 žličice instant kave (nescafe)
4 žlice šećera
PRIPREMA
1.
Izmiksajte bjelanjke, postepeno dodavajte šećer i na kraju gustin i limunov sok.
S tavite na pek papir u veliki protvan od pećnice i pecite sat vremena na 140 stupnjeva.
2.
Šlag takodjer izmiksajte sa šećerom pa u njega dodajte nescafe koji ste razmutili u žlici tople vode, i mascarpone pa sve rukom i polako izmješajte.
3.
Pečenu i ohlađenu koru prerežite na tri dijela pa nafilujte kremom i stavite u frižider da se dobro ohladi.
250 grama mascarpone sira
250 ml vrhnja za šlag
2 žličice instant kave (nescafe)
4 žlice šećera
PRIPREMA
1.
Izmiksajte bjelanjke, postepeno dodavajte šećer i na kraju gustin i limunov sok.
S tavite na pek papir u veliki protvan od pećnice i pecite sat vremena na 140 stupnjeva.
2.
Šlag takodjer izmiksajte sa šećerom pa u njega dodajte nescafe koji ste razmutili u žlici tople vode, i mascarpone pa sve rukom i polako izmješajte.
3.
Pečenu i ohlađenu koru prerežite na tri dijela pa nafilujte kremom i stavite u frižider da se dobro ohladi.