Ovo čak ne bih puno ni komentirala.Ne znam uopće kojim riječima bih opisala
divotu koja nastane spojem prekrasnog prhkog tijesta, odlične kuhane kreme
sa šlagom i komadićima banana. Savršeno. Mislim da mi je ovo prvi izbor u
kombinaciji tijesta, kreme i voća. Rajski
divotu koja nastane spojem prekrasnog prhkog tijesta, odlične kuhane kreme
sa šlagom i komadićima banana. Savršeno. Mislim da mi je ovo prvi izbor u
kombinaciji tijesta, kreme i voća. Rajski
Sastojci
Prhko tijesto:
300 grama brašna
200 grama maslaca ili margarina
2 žlice šećera
1/2 čajne žličice soli
2 žlice hladne vode
Krema:
1/2 litre mlijeka
2 jaja
150 grama šećera
100 grama brašna
2 vanili šećera
3 banane
1/2 litre vrhnja za šlag (ja stavila biljno)
1 vrećica učvrščivača za šlag
Prhko tijesto:
300 grama brašna
200 grama maslaca ili margarina
2 žlice šećera
1/2 čajne žličice soli
2 žlice hladne vode
Krema:
1/2 litre mlijeka
2 jaja
150 grama šećera
100 grama brašna
2 vanili šećera
3 banane
1/2 litre vrhnja za šlag (ja stavila biljno)
1 vrećica učvrščivača za šlag
Priprema
1. Napravite prhko tijesto i stavite ga na pola sata u frižider da se dobro ohladi.
Razvaljajte na veličinu 20×30 pa stavite peći na 170 stupnjeva oko 20 min. Nek vam
tijesto ostane blijedo, kao kore za bijelu pitu.
Razvaljajte na veličinu 20×30 pa stavite peći na 170 stupnjeva oko 20 min. Nek vam
tijesto ostane blijedo, kao kore za bijelu pitu.
2. Izmješajte jaja sa šećerom, brašnom, vanilijom i mlijekom pa zakuhajte dok se ne
zgusne. U ohlađeno dodajte pola tučenog šlaga u koji ste dodali učvrščivač za šlag i
narezane banane, koje ste nakapali limunovim sokom da ne potamne.
zgusne. U ohlađeno dodajte pola tučenog šlaga u koji ste dodali učvrščivač za šlag i
narezane banane, koje ste nakapali limunovim sokom da ne potamne.
3. Preko pečenog i ohlađenog prhkog tijesta namažite kremu.
4. Premažite šlagom i dobro ohladite.
Izvor: www.coolinarika.com
Izvor: www.coolinarika.com