…topi se u ustima… Iz mamine bilježnice, redovita na svim slavljima, omiljena odmah pored ‘mađarice’ :))
Sastojci
Prhko tijesto:
14 dag oštrog brašna
14 dag margarina
1 žutanjak
2 žlice mlake vode
Biskvit:
5 žutanjaka
15 dag šećera
10 dag rastopljene čokolade
1 žlica kakaa u prahu Dolcela
8 dag mljevenih oraha
1/2 Prašak za pecivo Docela
snijeg od 5 bjeljanjaka
Prhko tijesto:
14 dag oštrog brašna
14 dag margarina
1 žutanjak
2 žlice mlake vode
Biskvit:
5 žutanjaka
15 dag šećera
10 dag rastopljene čokolade
1 žlica kakaa u prahu Dolcela
8 dag mljevenih oraha
1/2 Prašak za pecivo Docela
snijeg od 5 bjeljanjaka
Krema:
3 dcl mlijeka
3 žlice Gussnel Dolcela (gustin)
20 dag margarina
20 dag šećera u prahu
1 vanili šećer
3 dcl mlijeka
3 žlice Gussnel Dolcela (gustin)
20 dag margarina
20 dag šećera u prahu
1 vanili šećer
Priprema
1.
Zamijesi tijesto i podjeli na 2 dijela, veći i manji.
Tijesto je malo mekanije.
Manji dio odmah razvaljaj i ispeci. (stavim u malu tavicu, utisnem prstima)
Drugi dio razvaljaj i stavi u manji protvan (podmazan i pobrašnjen) i na njega biskvitni nadjev-zajedno ispeci.
2.
Biskvit se priprema tako da pjenasto umutimo žumanjke i šećer. Pa dodati rastopljenu čokoladu, kakao orahe i prašak, kratko sve izmiksat pa lagano ručno umiješati čvrst snijeg od bjeljanjaka.
3.
U malo mlijeka razraditi gustin i vanili šećer, pa zakuhati u ostatku mlijeka, malo nek provri da bude gusto, neprestano mješajući da se ne prime. Ohladiti povremno mješajući. U ohlađeno dodati razrađen margarin sa šećerom u prahu.
Dobro pjenasto izmiksati i premazati pečeni kolač.
Drugu manju koru izmrviti po kremi.
1.
Zamijesi tijesto i podjeli na 2 dijela, veći i manji.
Tijesto je malo mekanije.
Manji dio odmah razvaljaj i ispeci. (stavim u malu tavicu, utisnem prstima)
Drugi dio razvaljaj i stavi u manji protvan (podmazan i pobrašnjen) i na njega biskvitni nadjev-zajedno ispeci.
2.
Biskvit se priprema tako da pjenasto umutimo žumanjke i šećer. Pa dodati rastopljenu čokoladu, kakao orahe i prašak, kratko sve izmiksat pa lagano ručno umiješati čvrst snijeg od bjeljanjaka.
3.
U malo mlijeka razraditi gustin i vanili šećer, pa zakuhati u ostatku mlijeka, malo nek provri da bude gusto, neprestano mješajući da se ne prime. Ohladiti povremno mješajući. U ohlađeno dodati razrađen margarin sa šećerom u prahu.
Dobro pjenasto izmiksati i premazati pečeni kolač.
Drugu manju koru izmrviti po kremi.