Sastojci
1 srednje velika cvjetača
1 tvrda žemlja ili krušne mrvice
2 v.ž ulja
3 jaja
150 ml kiseloga vrhnja

10 dag naribanog sira s plavom pljesni(edler blauschimmelkase)
2 v.ž oštrog brašna
sol,papar,peršin
10 dag edamera

Priprema
1.
Cvjetaču očistite,stavite u veliki lonac,zalijte vodom i kuhajte oko 12 minuta.Izvadite je iz lonca i ohladite hladnom vodom kako bi zadržala lijepu bijelu boju.Žemlju naribajte ili upotrijebite mrvice.Posudu za pečenje namažite uljem pa pospite krušnim mrvicama..Ohlađenu cvjetaču podijelite na cvjetiće i stavite u posudu za pečenje.
2.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.Istucite snijeg s malo soli.Žumanca pomiješajte s kiselim vrhnjem,umiješajte naribani sir s plavom pljesni i oštro brašno,dodajte sol,papar i peršin.Sve izmiješajte i na kraju lagano umiješajte snjeg od bjelanjaka.Smjesu ravnomjerno rasporedite po cvjetači.
3.
Jelo pecite oko 25-30 minuta na 170 stupnjeva.U međuvremenu naribajte sir edamer(trapist ,gauda…).Zapečenu cvjetaču izvadite iz pećnice ,posipajte sirom i vratite u pećnicu još oko 7 minuta da se lijepo zapeče.Poslužite uz salatu,ili kao prilog mesu.