Sastojci
- 1 kora
- 3 belanca
- 3 kašike kristal šećera
- 3 kašike brašna
- 2 kašike ulja
- 2 kore-ovo je mera za 1 koru
- 3 belanca
- 3 kašike kristal šećera
- 5 kašika nemlevenog maka
- 2 kašike brašna
- krema
- 1/2 l mleka
- 1 puding od vanile
- 6 žumanjka
- 7 kašika šećera
- 200 gr margarina
- ekstrakt od mentola
- dekoracija
- 1 šlag krem od vanile
- 1,5 deci mleka
Priprema
- 1.ispeći jednu belu koru i dve kore sa makom, u tepsiji veličine20×27 na 200 c oko 10 minuta.
- 2.umutiti žumanjke sa šećerom, dodati puding i zakuvati u mleku na laganoj vatri, kad se ohladi dodati margarin i ekstrakt od mentola.
- 3.mak kora-fil-bela kora-fil-mak kora ,tanak sloj fila-šlag
izvor: coolinarika.com