BIĆE VAM POTREEBNI SLEDEĆI SASTOJCI:
200 GR KEKSA ( BILO KOG SA FOLOM OD ČOKOLADE )
100 GR PUTERA
800 GR KREM SIRA PO IZBORU ( NAJBOLJI JE SUBOTIČKE MLEKARE )
150 GR KISELE PAVLAKE
300 GR MLEČNE ČOKOLADE
250 GR KRISTAL ŠEĆERA
3 CELA JAJETA
70 – 80 GR KAKAA
2 RAVNE SUPENE KAŠIKE BRAŠNA
MALO VANILIN ŠEĆERA
200 GR ČOKOLADE ZA KUVANJE ( ZA GLAZURU, PO ŽELJI )
200 GR ŠLAGA ( ZA GLAZURU, PO ŽELJI )
KISELA VODA ILI MLEKO ( UKOLIKO SE ODLUČITE ZA FILOVANJE ŠLAGOM )
KAKO SE PRAVI TORTA OD SIRA I ČOKOLADE?
PRVO PRIPREMITI KORU ZA TORTU TAKO ŠTO IZMRVITE KEKS, A PUTER RASTOPITE NA TIHOJ VATRI. UKOLIKO IMATE BLENDER, MOŽETE IZMIKSATI KEKST I U NJEMU, KAKO BI OVA FANTASTIČNA TORTA OD SIRA I ČOKOLADE IMALA JOŠ UKUSNIJU KORU. POTOM IZMEŠAJTE IZMRVLJEN KEKS I RASTOPLJEN PUTER, PA DOBIJENOM SMESOM OBLOŽITE POSUDU. KORA BI TREBALO DA BUDE OKO SANTIMETAR DEBLJINE, A TORTA OD SIRA I ČOKOLADE SE OBIČNO PRAVI U KRUŽNOJ POSUDI, MADA MOŽETE I U OBIČNOM ĐUVEČU. SVE U ZAVISNOSTI OD TOGA ZA KOJU PRILIKU PRIPREMATE OVU TORTU SA SIROM. POTOM, OVAKO PRIPREMLJENU KORU STAVITE U ZAMRZIVAČ DA SE STEGNE, PA POČNITE SA PRIPREMOM FILA.
UMUTITE MIKSEROM PEVO SIR I PAVLAKU, PA DODAJTE ŠEĆER. SVE ZAJEDNO MUTITE DOK SE ŠEĆER POTPUNO NE RASTOPI. VODITE RAČUNA O BRZINI MIKSERA, JER OVA MEŠAVINA PRILIČNO PRSKA DOK SE MUTI, PA JE NAJBOLJE MUTITI NA NAJSLABIJOJ.
KADA SE ŠEĆER POTPUNO RASTOPI DODAJTE JEDNO PO JEDNO JAJE, UZ NEPREKIDNO MUĆENJE.
SADA DODAJTE VANILIN ŠEĆER I KAKAO, A NA KRAJU BRAŠNO I SVE DOBRO SJEDINITE.
IZRENDAJTE ČOKOLADU NA KRUPNO RENDE, PA DODAJTE SMESI, S TIM ŠTO JE SADA POTREBNO DA UMUTITE RUČNO.
OVAKO PRIPREMLJEN FIL PRESPITE U POSUDU U KOJOJ STE PRIPREMILI KORU, PA UBACITE U DOBRO ZAGREJANU RERNU. RERNU ODMAH SMANJITE NA OKO 200 STEPENI I PECITE. KADA JE FANTASTIČNA TORTA OD SIRA I ČOKOLADE PEČENA, OSTAVITE JE DA SE OHLADI, PA TEK ONDA PRAVITE PRELIV.