Odlican okus i miris ljesnjaka…
Sastojci
4 zumanjka
8 kasika secera
150 gr cokolade sa ljesnjacima
1 velika kasika nutelle
400ml vrhnja za slag
Griljaz:
4-5 kasika secera
100gr grubo mljevenih pecenih ljesnjaka
8 kasika secera
150 gr cokolade sa ljesnjacima
1 velika kasika nutelle
400ml vrhnja za slag
Griljaz:
4-5 kasika secera
100gr grubo mljevenih pecenih ljesnjaka
Priprema
1.
Griljaz:
Secer otopiti u tavi na laganoj vatri pa dodati grubo mljevene ljesnjake i sve lagano izmjesati da se poveze.Staviti na papir za pecenje i ostaviti da se ohladi.Samljeti jos jednom grubo .
2.
Zumanjke i secer staviti u posudu a u jednu serpu staviti vode i ugrijati na vatri pa jaja miksati na pari oko 5 min dok pobjele i zgusne se.Cokoladu otopiti u mikrovalnoj pa dodati u zumanjke i kasiku punu nutelle.Sve povezati i ostaviti da se prohladi.Vrhnje izmiksati u cvrst slag(ne precvrsto) pa dodati 2-3 kasike u smjesu i miksati na najmanjoj brzini da se poveze, zatim ostatak slaga dodavati i sve rucno izjednaciti.
3.
Duguljasti kalup(11×26) obloziti providnom folijom pa izliti pola smjese posuti griljaz pa ostatak smjese staviti.Sve prekriti folijom i ostaviti u zamrzivac.
1.
Griljaz:
Secer otopiti u tavi na laganoj vatri pa dodati grubo mljevene ljesnjake i sve lagano izmjesati da se poveze.Staviti na papir za pecenje i ostaviti da se ohladi.Samljeti jos jednom grubo .
2.
Zumanjke i secer staviti u posudu a u jednu serpu staviti vode i ugrijati na vatri pa jaja miksati na pari oko 5 min dok pobjele i zgusne se.Cokoladu otopiti u mikrovalnoj pa dodati u zumanjke i kasiku punu nutelle.Sve povezati i ostaviti da se prohladi.Vrhnje izmiksati u cvrst slag(ne precvrsto) pa dodati 2-3 kasike u smjesu i miksati na najmanjoj brzini da se poveze, zatim ostatak slaga dodavati i sve rucno izjednaciti.
3.
Duguljasti kalup(11×26) obloziti providnom folijom pa izliti pola smjese posuti griljaz pa ostatak smjese staviti.Sve prekriti folijom i ostaviti u zamrzivac.