![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh97muFlNKdFIoE9l0TY4zlsFAl0vRDDUS670l8aEr0piM1A2gyp9b9E_aXzT42ZJ-WcRWzi_AhBtU5Zd81vTHYfPBAjKKFiz7ALXyXv2m2-ZVdXVHdAoZ-83Iahbm1Po3wvsqlx1KLAig/s640/13921146_1160817187289638_1064664682922783747_n.jpg)
Sav materijal koji sam kupila izašao ne je oko 5 eura a dobijete približno 2 kg eurokrema u prodavaonici – daleko više košta!
SASTOJCI
– 150 ml. vode
– 300 grama šećera
– 2 vanilin šećera
– 200 grama putera
– 150 ml. vode
– 300 grama šećera
– 2 vanilin šećera
– 200 grama putera
– 200 grama mleka u prahu
– 100 grama čokolade
– 100 grama bijele čokolade
PRIPREMA
U posudu staviti vodu, šećer i vanil šećer. Sve zajedno zagrijte dok se šećer ne otopi.
Dodati bijelu čokoladu i mešati dok se ne istopi. Čim proključa skloniti sa šporeta i ostaviti da se prohladi. U to ubaciti puter i mlijeko u prahu. Dobro izmiješati pa podijeliti na dva dijela.
Na pari otopiti čokoladu pa dodati u jedan dio, a drugi dio ostaviti bijel.
U teglu kašikom dodavati tamnu pa bijelu masu ili u isto vrijeme sipati obe mase pa poklopiti teglu
– 100 grama čokolade
– 100 grama bijele čokolade
PRIPREMA
U posudu staviti vodu, šećer i vanil šećer. Sve zajedno zagrijte dok se šećer ne otopi.
Dodati bijelu čokoladu i mešati dok se ne istopi. Čim proključa skloniti sa šporeta i ostaviti da se prohladi. U to ubaciti puter i mlijeko u prahu. Dobro izmiješati pa podijeliti na dva dijela.
Na pari otopiti čokoladu pa dodati u jedan dio, a drugi dio ostaviti bijel.
U teglu kašikom dodavati tamnu pa bijelu masu ili u isto vrijeme sipati obe mase pa poklopiti teglu