Testo od ovog testa je penasto, lagano i meko kao perce..
Sastojci
500 ml vruce vode
1 svezi kvasac (40 gr)
2 kasike secera
2 kasicice soli
1,5 dcl ulja
oko 1 kg brasna
5-6 kasika posnog majoneza
susam, lan..
Preliv:
100 gr otopljenog, vrelog, margarina
Sastojci
500 ml vruce vode
1 svezi kvasac (40 gr)
2 kasike secera
2 kasicice soli
1,5 dcl ulja
oko 1 kg brasna
5-6 kasika posnog majoneza
susam, lan..
Preliv:
100 gr otopljenog, vrelog, margarina
Priprema
1.
U vrucoj vodi (5 dcl) sa 2 kasike secera, razmutite kvasac i ostavite da se aktivira, pa dodajte sve ostale sastojke za testo. Umesite meko, podatno testo i ostavite da udvostruci volumen. Na pobrasnavljenoj podlozi napravite kifle ili sta god pozelite i redjajte u pleh sa pek papirom. Prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite nekih 20-tak minuta da naraste.
Premazite svaku kiflu sa malo majoneza i pospite semenkama i pecite na 180 stepeni (unapred ugrejana rerna) da lepo porumene. Kada su kifle pri kraju, stavite margarin u serpicu i ugrejte da bude vreo. Kada izvadite kifle, svaku premazujte vise puta sa margarinom i prekrijte krpom. Kifle su feeeenooomenalne.
Posluživanje
Mozete ih puniti, slane..slatke, kako god pozelite. Probajte, necete se pokajati
1.
U vrucoj vodi (5 dcl) sa 2 kasike secera, razmutite kvasac i ostavite da se aktivira, pa dodajte sve ostale sastojke za testo. Umesite meko, podatno testo i ostavite da udvostruci volumen. Na pobrasnavljenoj podlozi napravite kifle ili sta god pozelite i redjajte u pleh sa pek papirom. Prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite nekih 20-tak minuta da naraste.
Premazite svaku kiflu sa malo majoneza i pospite semenkama i pecite na 180 stepeni (unapred ugrejana rerna) da lepo porumene. Kada su kifle pri kraju, stavite margarin u serpicu i ugrejte da bude vreo. Kada izvadite kifle, svaku premazujte vise puta sa margarinom i prekrijte krpom. Kifle su feeeenooomenalne.
Posluživanje
Mozete ih puniti, slane..slatke, kako god pozelite. Probajte, necete se pokajati