Temeljna higijena usne duplje veoma je bitna: ako se ne vodi briga o zubnoj gleđi, i na vrijeme ne odstranjuje zubni kamenac, može se razviti upalno oboljenje – paradontopatija kod koje infekcija dospijeva kroz korijen, u sam zub, koja izaziva i upalu mekog tkiva, piše upesnazena.com.
Smeđe ili žute naslage na zubima možete ukloniti sami kod kuće!

Zubni kamenac – je čest problem, i savremena stomatologija predlaže dosta načina za njegovo uklanjanje. Ali, postoji metoda kojom se odlično rješava ovaj problem, a štedite i novac.
Temeljna higijena usne duplje veoma je bitna: ako se ne vodi briga o zubnoj gleđi, i na vrijeme ne odstranjuje zubni kamenac, može se razviti upalno oboljenje – paradontopatija kod koje infekcija dospeva kroz koren, u sam zub, koja izaziva i upalu mekog tkiva.
Na sreću, postoji prirodno sredstvo za prevenciju ove neprijatne bolesti!
Kako ukloniti zubni kamenac u kućnim uslovima:

Potrebno:
40 gr ljuske oraha, 250 ml vode.
Primjena:
Prokuvajte ljusku u vodi u toku 20 minuta. Skinite sa šporeta i poklopite. Ohladite i procjedite.
Pokvasite četkicu za zube u ovom rastvoru na desetak minuta.
Zatim njome, temeljno očistite zube, povremeno je umačući u rastvor. Ovu proceduru možete ponavljati i do tri puta dnevno.
Pripremljeni odvar možete koristiti 2 dana, poslije pripremite novi. Već poslije nekoliko dana rezultat će vas obradovati!
Ljuska oraha je moćno antibakterijsko sredstvo, koja, takođe, pomaže čišćenju i zubne gleđi od neprijatnih naslaga. Ova procedura je korisna i onima koji pate od krvarenja desni: upala brzo nestaje.
Izvor: uspesnazena.com