Sastojci
Biskvit
8 bjelanjaka
6 žlice šećera
2 žlice kakao
20 dag lješnjaka (pola mljevenih,pola grubo sjeckanih)
Krema
1/2 l mlijeka
7 žlica šećera
8 žumanjaka
2 žlice brašna
1/2 l slatkog vrhnja
1 vrećica želatine
1 vanilin šećer
Priprema
1.
Za biskvit u čvrst snijeg od bjelanjaka dodati šećer, pa još dobro umutiti.
Zatim dodati kakao a na kraju lješnjake, pa samo blago izmješati.
Lim od pećnice obložiti aluminijskom folijom, podmazati je i posuti brašnom pa izliti smjesu.
Peći na laganoj temepraturi.
Pečen i ohlađen biskvit prerezati uzduž na 3 djela da se dobiju 3 iste trake.
2.Za kremu od mlijeka odvojit koliko je dovoljno da se umute brašno i žumanjci.
Preostalo mlijeko,šećer i vanilin šećer staviti kuhati pa u kipuće mlijeko dodati smjesu od žumanjaka.
Kuhati par minuta stalno mješajući dok se zgusne.
U ohlađenu kremu dodati tučeno vrhnje i želatinu pripremljenu prema uputama.
3.Kremom premazivati kore, pa i sa strane premazati kremom, ukrasiti po želji.
4.Dobro ohladiti.
2.
isprobala Rajka56
Posluživanje
Umjesto lješnjaka možete staviti bademe ili orahe,po želji!!!
Slika nije baš nešto ali jedva sam uspjela i ovo uhvatiti :))))))))))