SASTOJCI
biskvit
6 jaja
150 g šećera
20 g kakaa
60 g brašna
40 g istopljenog putera



preliv
2 kašike šećera
50 ml vode
1 vanilin šećer
2 kašike ruma

krema
180 ml vrhnja za šlag
170 g čokolade za kuhanje
1 kašika ruma
1 vrećica Nescafe Cappuccina

glazura
130 g čokolade za kuhanje
60 ml vrhnja za šlag



PRIPREMA
Biskvit
Odvojiti bjelanca od žumanaca. Bjelanca umutite u čvrst snijeg; postepeno dodavati šećer. Zatim dodati i jedno po jedno žumance, miksati svo vrijeme.

Dodati i istopljeni puter.Na kraju dodajte kakao i brašno, pa sjedinite. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela, pa sipajte u veliki pleh, obložen papirom za pečenje. Peći na 200 C, 10-tak minuta. Na isti način pripremite i drugu polovinu smjese. Pečen biskvit ostavite da se ohladi. Zatim presjecite oba biskvita popola, tako da dobijete 4 jednaka dijela.

Sirup
Prokuhajte vodu, šećer i vanilin šećer, pa dodajte rum. Svaku koru premažite sirupom.
Krema: Vrhnje prokuhajte, pa prelijte preko izlomljene čokolade. Dobro izmješajte, dodajte rum i Cappuccino, pa izmiksajte. Ostavite u frižider da se ohladi i stegne. Podijelite na 4 dijela. Na tacnu stavite prvu koru, premažite filom.

Zatim poklopite drugom korom. Opet premažite filom, pa poklopite trećom korom. I treću koru premažite filom, pa poklopite četvrtom korom. Četvrtu koru poklopite nečim, pa ostavite 10-tak minuta. Zatim premažite preostalom kremom.

Zagrijati vrhnje, pa preliti preko izlomljene čokolade. Izmješati, pa ostaviti da se ohladi. Premazati glazurom. Kad se glazura stegne, rezati na parčad!

Izvor:http://www.coolinarika.com/