Međutim, prije nego što počnete s ovim vježbama, morate napraviti neke bitne promjene u načinu života, kako slijedi:
 how-to-get-rid-of-excess-fat-on-the-arms
Zdrava ishrana
U cilju sprečavanja ili eliminisanja viška masnoće na rukama, trebate pažljivo izgraditi svoj režim ishrane, i uključiti više povrća i voća u svoju redovnu ishranu.
Osim toga, sjedite više namirnica koje su bogate vlaknima, koji će ubrzati vaš metabolizam i stimulirati spaljivanje kalorija. Također, trebalo bi da konzumirate proteine ​​i složene ugljene hidrate kao što je škrob.
Manji obroci
Izbjegavajte jesti 2-3 velika obroka u toku dana. Umjesto toga, podijeliti svoju hranu u 4-5 manjih obroka.Ne izbjegavajte doručak

Ne zaboravite da nikada ne treba izbjeći doručak, kako bi se spriječilo previše gladi na kraju dana.
Pijte velike količine vode
Značajno ćete ubrzati vaš metabolizam, ako pijete puno vode. Osim toga, pijte vodu prije obroka, jer ćete se osjećati puniji i to će vam pomoći da smanjite veličinu porcija.
Pijte zeleni čaj
Pokušajte početi dan uz šolju zelenog čaja, jer ubrzava metabolizam. Piti tokom cijelog dana, kao i, u najmanju ruku, 3-4 čaše.
Kardio vježbe
Ove vježbe će vam pomoći da eliminiše višak masnoće, i pomoći će da vaše tijelo sagori više kalorija. Stoga, skok, trčanje, plivanje, planinarenje!
Koristite stepenice, a ne lift
Vjerovali ili ne, ova jednostavna promjena će pružiti veličanstven rezultate. Vidjet ćete da ćete sagoriti puno kalorija i da će se povećati svoju snagu i energiju.
Izvor: www.healthyfoodstar.com