Sastojci
Kora:
mere za jednu koru, peku se 3
ovakve kore
3 belanceta
3 kašike šećera
1 žumance
2 kašike brašna
2 kašike griza
Fil 1:
250 ml vode
250 ml soka od ananasa
4 kašike šećera
2 kesice pudinga od vanile
80 ml slatke pavlake (ili dve kesice čvrsto umućenog šlaga)
6 kolutova ananasa
Fil 2:
0.5 l mleka
4 kašike šećera
6 žumanaca
1 1/2 kesica pudinga od vanile
200 gr maslaca
150 gr prah šećera
Još:
2-3 banane
šlag ili slatka pavlaka za ukrašavanje (oko 80 gr)
7 kolutova ananasa za ukrašavanje
sok od ananasa za natapanje kora (oko 250 ml)
Priprema
1. Kora: Penasto umutiti belanca, dodati šećer, zatim žumance, brašno i griz. Peći u
prethodno pripremljenom plehu u zagrejanoj rerni dok se kora lagano ne odvoji od ivice
pleha. Pleh u kome sam pekla je prečnika 26cm. Isti postupak ponovite 3 puta kako bi
dobili tri kore.
2. Fil 1: Vodu i sok od ananasa stavite u šerpu dodajte šećer i na tome skuvajte puding koji

ste prethodno razmutili u posebnu činiju sa 5 kašika vode. Ja koristim sok koji se nalazi
u konzervi. Taman će vam biti dovoljna konzerva ananasa od 850 gr. U njoj ima tačno
14 kolutova ananasa koliko vam treba, a sok iskoristite za fil i natapanje kora.
3. Dobro ohladite fil. Umutite čvrsto slatku pavlaku ili šlag, pa sjedinite sa hladnom
masom. Kolutove ananasa isecite na sitne kockice pa dodajte u fil.
4. Fil 2: Stavite mleko i šećer u šerpu da provri. U to dodajte žumanca i puding koje ste
prethodno umutili sa 5 kašika mleka. Fil ostavite da se ohladi.
5. Penasto umutite maslac i prah šećer, pa sjedinite sa ohlađenim filom.
6. Filovati: kora – fil 1 – fil 2 – banana isećkana na tanke kolutove tako da pokrije celu koru
i fil- kora – fil 1 – fil 2 – iseckana banana – kora -fil 1- fil 2. Svaku koru natopite sokom od
ananasa pre filovanja. Trebaće vam oko 250 ml soka za sve kore. Ukrasite tortu
preostalim kolutovima ananasa i šlagom. Ja sam ovaj put stavljala cele kolutove i malo
ih je bilo teže seći. Sledeći put ću da ih iseckam na kockice 🙂