![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjnOc9pp_NpCf3TeXA7LuVwWqvG9vGh7xpeQhJaI_ntaG3twd19iolf5o8hQsM4qAR_0myyFpdOPIYwQX2m69El4KTqjoe_8HGaX1P1RJth0oeEB7BkQXxF2Q2ZJDDmo5R1Pvy3gao58B0/s640/17760147_1411363185568369_1600246719309102847_n.jpg)
Ovo je recept za savršeno tijesto koji uvijek uspijeva. Zabilježite ga jer će vam sigurno postati omiljeni i samo ćete na ovaj način praviti.
Sastojci:
1 kg brašna
500 ml mlakog mlijeka
200 ml jogurta
1 kg brašna
500 ml mlakog mlijeka
200 ml jogurta
2 jaja
2 kašičice soli
1 kašika šećera
1 kocka kvasca
2 kašičice soli
1 kašika šećera
1 kocka kvasca
Priprema
Stavite kilogram brašna u posudu pa u sredini napravite udubljenje u koje ćete da stavite malo mlakog mlijeka i izmrvite kvasac, pa to sve posuti kašičicom šećera. Nakon toga ostavite da se kvasac “napuše”. Tijesto prekrijte krpom i ostavite da se digne. Kada je tijesto dobro naraslo, od njega moežete da pravite šta god vam je volja: kiflice, pogače… U slučaju da ne potrošite cijelo tijesto isti dan, možete ga sačuvati u frižideru i upotrijebiti narednih dana, piše “Megagiga“…