Holistički liječnici i liječnici širom svijeta znaju da češnjak pruža izvanredne zdravstvene beneficije. Ovo su bolesti koje se mogu uništiti s češnjakom zbog njegovih jakih svojstava u borbi protiv infekcija:
Klebsiella infekcija
Meticilin Staphylococcus aureus otporan na meticilin (MRSA)
Aflatoxicosis povezan s mikotoksinima
Drozd (rast gljivica u usnoj šupljini)
Kvasac infekcije
Mycobacterium tuberculosis, Clostridium infekcija otporna na više lijekova
HIV-infekcije
Vibrio infekcije
Pseudomonas Aerigonosima
Streptococcus infekcije – Grupa 3
Herpes Simples 1 & 2, parainfluence tip 3
Citomegalovirus infekcija
Mnogi ljudi su koristili ovu biljku za liječenje raka. Čak je i Hipokrat savjetovao konzumiranje velike količine češnjaka zgnječenog, za liječenje ove bolesti.
Prema podacima koji su pohranjeni u literaturi Medline, češnjak je vrlo važan za liječenje ili prevenciju više od 150 zdravstvenih problema kao što su akumulacije plaka, trovanja živom, oštećenja DNA, rak, dijabetes i druge.
Jedna studija je pokazala da je češnjak dobar za 167 zdravstvenih problema, ali većina istraživanja ukazuje na ulogu češnjaka u liječenju i prevenciji kardiovaskularnih bolesti i raka, koji su glavni uzroci smrti.
Liječnici propisuju lijekove za zdravstvene probleme, ali vi sami ste odgovorni za svoje zdravlje i trebate naučiti kako koristiti prirodu i ostati zdravi. Sada kada znate ovo o češnjaku, trebate ga uklopiti još više u svoj način ishrane.