bronze-meal-c-a-2-678x336

Često vas privlači slatko? Na žalost kod većine ljudi (ne samo djece), postoji ovisnost o slatkom. Jeste li se ikada zapitali – zašto?
Postoje dva glavna razloga za ovu ovisnost. Jedan od njih su paraziti u organizmu, a drugi razlog je – stres.
Kada čovjek jede puno slatkiša, on stvara u svom tijelu uvjete za akumulaciju sluzi. Na ovoj sluzi se počinju razmnožavanje gljivice i bakterija.
Prema statističkim podacima, trećina stanovništva pati od parazita. Obično, čovjek nije ni svjestan njihovog prisustva u svom tijelu.
Paraziti koje žive u našem tijelu oduzimaju nam energiju. Da bi je nadoknadili, organizam traži pojesti nešto slatko, jer baš glukoza, koja je sadržana u slatkišima, daje brzu energetsku dopunu organizmu.
Ujedno s tim, formira se i masni sloj, koji također djeluje na zaštitu organizma. Generalno, što više parazita – deblji je sloj masti.
Ako se oslobodite parazita, vaša težina se normalizira i nestaje žudnja za slatkišima
I tako, kad paraziti prestanu uzimati vašu energiju, nestaće pospanost, umor, glavobolja, malaksalost, normalizovaće se metabolizam i mnogo toga. Vidjet ćete i sami!
Liječiti se od parazita ili provoditi prevenciju (čak i ako mislite da nemate parazita u organizmu), potrebno je dva puta godišnje, dakle, jednom u šest mjeseci.
Najefikasnije metode čišćenja organizma su narodne.
Jedna od njih je sljedeća:
Sastojci:
Lan i klinčić učinkoviti su gotovo kod svih vrsta parazita.
Za pripremu mješavine za čišćenje, potrebno je uzeti 10 dijelova lanenog sjemena i 1 dio suhih klinčića ili karanfilića (100 gr sjemena lana i 10 gr klinčića).
http://narodno-zdravlje.co