SASTOJCI
Biskvit
5 kom bjelanjaka
1 jušna žlica meda
5 žlica brašna
1 žlica velika i navršna puna kakaoa
2 žlice ulja
5 žumanjaka
1/2 kašič. praška za pecivo
Fil
2,5 dl slatkog vrhnja i po želji 1 žlica šećera u prahu
1,5 dl hladnog mlijeka
1 vrećica želatine u prahu
5 kom bjelanjaka
1 jušna žlica meda
5 žlica brašna
1 žlica velika i navršna puna kakaoa
2 žlice ulja
5 žumanjaka
1/2 kašič. praška za pecivo
Fil
2,5 dl slatkog vrhnja i po želji 1 žlica šećera u prahu
1,5 dl hladnog mlijeka
1 vrećica želatine u prahu
Preljev
100g čokolade za kuhanje
100g mliječne čokolade
150g margarina
100g čokolade za kuhanje
100g mliječne čokolade
150g margarina
PRIPREMA
Umutiti bjelanjke, dodati im med, jedno po jedno žumance, ulje, i na kraju brašno sa praškom za pecivo i kakao.Izliti na široku tepsiju od pećnice postavljenu papirom za pečenje , vrlo kratko peći na 180C, oko 10-tak min.Prohlađen biskvit prerezati na pola po dužini tepsije u kojoj se pekao.
Umutiti bjelanjke, dodati im med, jedno po jedno žumance, ulje, i na kraju brašno sa praškom za pecivo i kakao.Izliti na široku tepsiju od pećnice postavljenu papirom za pečenje , vrlo kratko peći na 180C, oko 10-tak min.Prohlađen biskvit prerezati na pola po dužini tepsije u kojoj se pekao.
Za fil izmutiti slatko vrhnje, u dobro umućeno postepeno dodavati mlijeko, dobro izraditi ,želatinu pripremiti po uputstvu i mlaku dodati u smjesu. Za čoko preljev: otopiti na pari obje vrste čokolade i margarin .Otopljeno malo prohladiti.Slagati donja kora, tanki premaz od vrhnja(pola smjese)preko toga preliti čokoladnim preljevom,ostaviti čoko preljev malo stegnuti u hladnjaku radi lakšeg nastavka filovanja, odgore drugi dio premaza od vrhnja, drugio dio kore i odgore preliti sa čokoladnim preljevom.
Kolač je potrebno dobro ohladiti,rezati na šnite i uživati!
Izvor:http://www.coolinarika.com/