Sastojci
1 l mlijeka
2 dcl Grisa (pšenične krupice) Podravka
1,5 dcl šećera
1,5 dcl šećera
2 Vanilin šećer Dolcela
1 jaje
1 jaje
25 dag margarina ili maslaca
1/2 l vrhnje za šlag dolcela
5+ 40 dag petit keksi
Priprema
1. Pomiješajte griz,šećer,vanilin šećer i jaje….pa skuhajte sa litrom mlijeka.Dobro ohladite.U ohlađenu kuhanu kremu dodajte izrađeni maslac i izmiksajte u glatku kremu.Šlag napravite posebno.
2. Na tacnu složite red petit keksi.Ja sam stavila 4 reda.Keksi se ne moraju namakati u mlijeko jer će omekaniti od kreme.
3
Na prvi red keksi premazati polovicu kreme od griza .Prekriti sa polovicom šlaga.Opet staviti red keksi,polovicu kreme i preostali šlag. 4. Ukrasiti po želji.Kod mene polovica sa krokantom,a polovica sa čokoladnim mrvicama.A vi po svojoj želji….
3
Na prvi red keksi premazati polovicu kreme od griza .Prekriti sa polovicom šlaga.Opet staviti red keksi,polovicu kreme i preostali šlag. 4. Ukrasiti po želji.Kod mene polovica sa krokantom,a polovica sa čokoladnim mrvicama.A vi po svojoj želji….