Sastojci

Biskvit 24cm:

-95 g brašna
-40 g kakaa u prahu
-1/2 praška za pecivo
-1 žličica sode bikarbone
-1 žličica nescafe classic kave u granulama
-100 ml vruće vode
-100 ml vrhnja za šlag
-1 žličica van ekstrakta
-1 jaje
-60 ml ulja
-70 g šećera
-naribana korica naranče

Mocha muss krema:

-50 g tamne čokolade 55%kakaa
-60 ml vrhnja za šlag (za rastopiti čokoladu)
-2 žličice nescafe classic kave u granulama
-2 žličice franck cafe cappuccino jaffa
-50 ml vode
-1 žumanjak
-120 ml vrhnja za šlag

Gornja krema:

-100 ml vrhnja za šlag
-1 žličica van ekstrakta

Priprema

Prosijati prvo sve suhe sastojke. U drugoj posudi pomiješati sve mokre sastojke osim vruće vode.
Uliti mokre sastojke u suhe i lagano pomiješati. Sada u tankom mlazu uz stalno miješanje uljevati vruću vodu. Miksati dok se smjesa ne poveže. Peći na 180C-20 minuta. Gotov biskvit ohladiti.

Za muss kremu na laganoj vatri staviti topiti čokoladu u vrhnje za šlag. U 50 ml vruće vode rastopiti nescafe kavu u granulama i franck cafe cappuccino jaffa. Rastopljenu kavu uliti mješajući u rastopljenu čokoladu. U posebnoj zdjelici razmutiti žumanjak pjenjačom. Uliti u tankom mlazu u rastopljnu čokoladu uz stalno mješanje.

Vratiti na laganu vatru i kuhati uz stalno miješanje dok se smjesa ne počne sjajiti oko 2 minute.
U zdjelu za miksanje uliti vrhnje za šlag. Početi lagano miksati na najmanjoj brzini i uljevati u tankom mlazu mlaku smjesu čokolade i kave. Lagano miksati dok se ne dobije lagana krema. Pazite da ostane prozračno nemojte premiksati.


Slaganje kolača. Biskvit premažite tankim slojem đema od marelice. Na to premažite muss kremu. Stavite u hladnjak da se krema stisne. Istucite šlag i premažite preko kreme. Kad se šlag stisne dekorirajte po želji ili jednostavno režite na kocke i uživajte uz dobru šalicu kave..

Preuzeto sa: www.coolinarika.com