Sastojci
Podloga:-150ml mlijeka
-oko 15 kom prepečenca/baškotini
Bijela krema:
-400ml mlijeka
-1žlica/ravna pšenično glatko brašno
-1žlica/ravna gustina
-50g maslaca
-1žlica bourbon vanilija šećer
-4žlice šećera
-2žlice kokosovog brašna
-1 žutanjak
Crvena krema:
-250g svježih jagoda
-200ml gustog soka od jagode/đem +200mlvoda
-1,5žlica gustina
-2 žlice šećera
Priprema
U zdjelicuc stavite mlijeko .Umaciti svaki prepcanac u mlijeko ,pa slozite na protvan/velicine oko 30x20cm.Treba ce vam negdje 15 kom prepecenca /to naravno ovisi o velicici prepecenca.
Napravite bijelu kremu:
U lonac stavite mlijeko da prokuha dodajte obje vrste secera /odvojite odprilke polovicu u zdjelicu sa strane.U zdjelicu dodajte zumanjak ,brasno,gustin i kokos.Promijesjate sve da nema grudvica. Odlijte malo vruceg mlijek u zdjelicu sa brasnom.Promijesajte pa sve ulijte u lonac sa mlijekom.Vratite sve na vatru pa nastavite kuhati mijesajuci metlicom da se me zgusne.Maknite sa vatr dodajte punu zlicu maslaca ,mijesajuci energicno kremu pustite da se maslac otopi i poveze sa kremom. Prelijte preko prepecenta. Poravnajte. Stavite u frizider.
Napravite crvenu kremu:
Narezite jagode na komade.Stavite lonac na vatru vodom dodajte dem od jagode ili sok dodajte secerom i gustinom.sve dobro promijesajte stavite da se zgusne ,malo prije kraja dodajte nasjeckane jagode, promjesajte da se sve poveze .Mozete sve ispasirati ili ostaviti komadice kao ja ./Ja nisam imala sok a nije mi se dalo kupovat skupi gusti sok ,pa sam dodala zlicu domace marmelade od jagoda i vodu/. Prelite vrucu kremu preko bijele.Pospite kokosom ili bajamama ili jednim i drugim. Pustite da se sve ohladi u frizider .
Narezite sve na kocke.Servirajte sa narezanim svjezim jagodama.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com