Sastojci

Kore:

-6 belanaca
-6 žumanaca
-100gr šećera
-30gr mlevenih orasa
-30gr brašna
-5gr praška za pecivo

Fil:

-1 lit mleka
-3 pudinga od vanile
-3 kašika brašna
-250gr šećera
-250gr maslaca ili margarina

Kuglice:

-200gr mlevenog keksa
-200gr mlevenih orasa
-oko 100gr soka od narandže
-20gr kakao
-100gr margarina ili maslaca

Ganaš:

-100gr čokolade
-200ml slatke pavlake


Priprema

Kora:

Umutiti čvrst sneg od belanaca sa  šećerom. Dodati  žumanca, orase, brašno i prašak za pecivo. Dobro sjediniti i sipati u kalup od 28cm. Peći na 50-tak minuta na 160C. Kora je penasta i lagana, zato se peče malo duže na manjoj temperaturi. Kad se ohladi , preseći na pola. Da se tokom pečenja kora na sredini ne bi podigla, a stranice spustile, nemojte podmazivati sa strane. Staviti papir samo na dno kore ili podmazati. Tako će kora biti ujednačena kao na slici.

Fil:

Odvojiti malo mleka, a ostalo zakuvati zajedno sa šećerom. U malo mleka staviti puding od vanile i brašno, i kad mleko prokuva, sipati smesu dok se ne zgusne. Ohladiti i dodati umućen margarin ili maslac.

Kuglice:

Otopiti margarin ili maslac, dodati sok od narandže, orase, kakao i keks. Sve sjediniti i praviti kuglice oko 15-tak gr teške, ili po želji još manje. Dobila sam 43 kuglica.

Ređati:

Kora-vanil fil-kuglice-vanil fil-kora-ganaš. Ukrasiti po želji. Ja sam okolo namazala šlagom i prekrila sa mlevenim keksom, a u sredini izlila ganaš.

Ganaš:

Zagrejavati (ne da proključa) slatku pavlaku i čokoladu, dok se ne sjedini. Malo prohladiti, pa preliti tortu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com