Priprema
Najprije napravi tijesto tako sto ces pomijesati brasno, sol i parmezan, pa dodati narezan maslac i uz pomoc dva noza , vrscima prstiju ili viljuskom dobro utrljati maslac u brasno. Ovo radi jako brzo da se maslac ne otopi. Kada maslac bude velicine zrna graska dodaji polako hladnu vodu i vilicom umijesi neuredno tijesto. Dlanovima ga pritiskaj i oblikuj u disk. Umotaj u foliju i stavi u hladnjak, 30-60 min ili preko noci.U medjuvremenu pripremi ostale sastojke i izmijesaj nadjev. Rajcice prepolovi, fetu namrvi, sunku narezi na trake sirine 1 cm. Za nadjev vilicom izmjesaj vrhnje i jaja, pa na kraju umijesaj sir. Sve ostavi sa strane dok razvuces i oblikujes tijesto za tart.
Rashladjeno tijesto podijeli na dva dijela i svaki razvuci na pobrasnjenoj povrsini malo vece od 25cm X 35cm. Jedan dio prebaci na papir za pecenje i izrezi ga na 25cmX35cm, a drugi dio narezi na 8 traka sirine 2 cm. Rub tijesta premazi izmucenim jajetom i slazi po dvije trake tijesta jednu na drugu na sve cetiri stranice, pramazujuci jajem svaki sloj da se bolje zalijepi. Rub ukrasi po volji.
Podlogu od tijesta nabockaj vilicom, pa ravnomjerno rasporedi nadjev od sira i vrhnja. Trake sunke polozi u obliku rombova, a u sredinu svakog romba stavi polovicu mini rajcice tako da je rezana strana prema gore. Cijelu povrsinu pospi namrvljenom feta sirom. Rub tarta premazi jos jednom izmucenim jajem.
Peci tart u ugrijanoj pecnici na 200 stupnjeva oko 20 min. Ako prebrzo rumeni smanji malo temperaturu i pokrij folijom. Peceni tart pusti da se hladi 5-6 min prije serviranja. Tart rezi na kocke, od ove velicine moze se dobiti 12 srednjih kocaka, sasvim dovoljnih za predjelo, a ako planirate tart kao obrok uz salatu onda ga narezite na cetiri dijela.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com