Sastojci

-4 jaja
-6 kašika šećera
-6 kašika brašna
-2 kašike vrele vode
-2 kašike ulja

I još:

-za premaz Lino lada milk i nutella
-glazura 100 g čokolade i 100 ml slatkog vrhnja
-i kokosovo brašno

Priprema

Odvojiti bjelanca od žumanaca. Umutiti bjelanca i 3 kašike šećera. Posebno umutiti žumanca i 3 kašike šećera. Dodati ulje i vodu, pa kratko izmiksati. Snijegu od bjelanaca dodati smjesu od žumanaca. Sjediniti. Dodati i brašno, pa pažljivo sjediniti. Sipati smjesu u veliki pleh, obložen papirom za pečenje. Peći na 200 C 12-15 minuta. Pečen biskvit zarolati u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.

Trećinu biskvita premazati Lino ladom milk, a preostale 2/3 nutellom. Zarolati. Otopiti čokoladu i vrhnje, prohladiti, pa preliti preko rolata. Posuti kokosovim brašnom.

Ohladiti, pa rezati na parčad.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com