Sastojci
Nadjev-1 zlica maslinovog ulja
-4 reznja cesnjaka
-500 g spinata
-1 svijeza crvena paprika
-1 zuta paprika
-60 g ribanog parmezana
-sol i papar
Meso i umak
-1,1/2-2 kg telecih prsiju bez kosti
-2 veca luka
-250 ml bijelog vina
-1 l pilećeg temeljca
-2 lovorova lista
-1 vezica svijeze majcine dusice
-sol i papar
Priprema
Najprije napravi nadjev tako sto ces na malo ulja zagrijati dva nasjeckana reznja cesnjaka i kada zamirisu dodaj paprike i dinstaj 2-3 minute. Paprikama dodaj oprani i ocisceni spinat, poklopi i neka tako stane par casaka dok spinat ne uvene. Otklopi i kuhaj uz mijesanje dok ne ispari tekucina. Skini sa vatre prebaci u zdjelu i dodaj parmezan, izmijesaj i ostavi sa strane do upotrebe.Meso operi i odbro posusi , pa skini koliko mozes masnije komade i zilice. Sve lagano posoli sa obje strane, pa po sredini mesa poslozi cijeli nadjev.
Zarolaj meso i uz pomoc kuhinjskog konca zavezi meso cijelom duzinom u razmaku od 2-3 centimetra. U dubljoj posudi sa poklopcem koja moze ici u pecnicu, zagrij malo ulja , pa zaprzi meso sa svih strana do zaltnozute boje. Prepeceno meso prebaci na tanjur i sacuvaj do upotrebe.
Na istu masnocu od przenja mesa stavi narezani luk na reznjeve i dinstaj dok ne uvene, dodaj dva preostala nasjeckana cesnjaka, jednu zlicu nasjeckane majcine dusice, pa dinstaj 2-3 min. Sve zalij vinom i i reduciraj na polovicu, pa dodaj temeljac, preprzeno meso, lovor i ostatak majcine dusice zavezi sa kuhinjskim koncem i dodaj u posudu sa mesom.
Posudu poklopi i sve stavi u pecnicu ,pa peci 1 sat na 200 stupnjeva. Nakon jedan sat otklopi posudu okreni meso i ako treba dodaj jos malo tekucine, poklopi ponovo i vrati u pecnicu na jos jedan sat. Nakon sat vremena otklopi posudu, provjeri tekucinu i ako je malo dodaj jos, pa nastavi peci meso jos 30 min dok lijepo ne porumeni i umak se reducira.
Meso izvadi iz posude i prekrij folijom, a umak reduciraj ako je previse jusan. Odmoreno meso narezi na ploske i serviraj sa prilozima, sezonskom salatom i umakom od pecenja.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com