Sastojci

Tijesto:

-200 g brašna
-malo praška za pecivo
-100 g maslaca ili margarina
-2 žlice šećera u prahu
-malo soli
-3 žumanjka
-1-2 žlice kiselog vrhnja

Krema:

-500 ml mlijeka
-2 vrećice pudinga od vanilije
-170 g šećera
-800 g milerama

Preljev:

-400 g smrznutog voća
-šećera po želji
-1 vrećica preljeva za torte

Priprema

Tijesto:

Prstima ili u multipraktiku u bražnu izmrviti maslac ili margarin dok se ne naprave mrvice. Dodati sve ostale sastojake, umijestiti tijesto i ostaviti u hladnjaku pola sata.Ohlađeno tijesto razvaljati i prebaciti u namašćen i pobrašnjen pleh veličine 20x35 cm.

Krema:

U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo umiješati mileram. Odmah sipati preko tijesta.
Peći na 170 stupnjeva oko 30 minuta. Ohladiti.

Preljev:

Smrznuto voće skuhati sa šećerom. Možete voće i propasirati kako ne bi ostale koštice, a i ne morate.
Kad zavrije dodati preljev za torte razmućen u 2 žlice vode. Pustiti da provrije i preliti preko ohlađenog kolača. Ostaviti da se stisne.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com